Millaisilla rahoitusinstrumenteilla yrityksen rahoitus kannattaa hoitaa?

Yrityslaina

Yrityslaina soveltuu hyvin pieniin ja keskisuuriin rahoitustarpeisiin. Lainaa saa haettua nopeasti ja joustavasti, joten se sopii erityisen hyvin yllättäviin tilanteisiin. Lainan hakua varten ei joudu käyttämään paljoa aikaa tai vaivaa, joten se on myös hyvä rahoitusinstrumentti henkilöille, jotka haluavat rahoitusta nopeasti tililleen. Esimerkiksi pankkilainaa hakiessa prosessi on selkeästi raskaampi.

Luottokortti

Luottokortti soveltuu pieniin rahoitustarpeisiin. Luotolla voi kuitata yllättäviä kulueriä tai esimerkiksi pieniä laitehankintoja. Luottokortti on selkeästi vaivattomin tapa hankkia ylimääräistä rahoitusta, kun asia ei vaadi mitään ylimääräisiä lainanhakuja, jos kortti on jo valmiina taskussa.

Yritysrahoitus: kuvituskuva

Joukkorahoitus

Joukkorahoitus soveltuu suuriin lainatarpeisiin. Joukkorahoituksella voidaan rahoittaa esimerkiksi kansainvälistymistä, yritysostoja tai muita yrityksen laajentumiseen tähtääviä toimia. Se soveltuu hyvin myös start-upien rahoitukseen.

Pankkilaina

Pankkilaina on hyvä rahoitusväline kaikenkokoisiin rahoitustarpeisiin. Lainaa myönnetään muita rahoituskeinoja tiukemmin ehdoin, mutta jos takaukset ja vakuudet ovat kunnossa, niin tämä on hyvä tapa yrityksen rahoittamiseen. Pankkilaina on myös sieltä edullisimmista päästä, kun katsotaan kaikkia mahdollisia rahoitusinstrumentteja. Suurempien lainojen saantia helpottaa esimerkiksi Finnvera-takaus, jos omat vakuudet eivät ole riittävällä tasolla.

Laskurahoitus eli factoring

Laskurahoitus on hyvä tapa kassavirran hallintaan. Factoringissa yritys myy laskunsa rahoitusyhtiölle, jolloin yrityksen ei tarvitse jäädä odottamaan asiakkaidensa saatavia. Näin vältytään myös mahdollisilta luottotappioilta. Pitkät maksuajat ovat yksi suurimmista yritysten kassavirtaa heikentäviä tekijöitä, joten factoring on hyvä keino tämän selvittämiseen. Suurempia investointeja tällä ei kuitata, mutta yrityksen talouden tasapainottamiseen tämä on oiva väline.