Mitkä tekijät vaikuttavat yrityslainan myöntämiseen?

Mitkä tekijät vaikuttavat yrityslainan myöntämiseen?
Yhteistyökumppaniemme yrityslainat myönnetään aina yksilöllisen harkinnan mukaan. Rahoitusyhtiöillä on kuitenkin joitain yleisiä ehtoja, jotka hakijayrityksen on vähintään täytettävä, jotta positiivinen lainapäätös on ylipäätään mahdollista saada. Näitä ovat yrityksen ja sen taustalla toimivien henkilöiden puhtaat luottotiedot, riittävät henkilötakaukset, olemassaoleva suomalainen kaupparekisterimerkintä sekä yrityksen riittävän hyvä taloudellinen tilanne.

Maksuhäiriöt

PK-yrityksillä yritystoiminta henkilöityy usein yhteen tai pieneen määrään yrittäjiä, joten lainapäätöksen yhteydessä lainan takaajien ja lainaa hakevan yrityksen maksuhäiriömerkinnät tarkistetaan. Aiemmat maksuhäiriöt ovat yleisimpiä esteitä myönteiselle lainapäätökselle. Tilanteet ovat kuitenkin yksilöllisiä, joten lainatarjouksen pyytämisestä ei ole mitään haittaakaan, jos yritykseltäsi löytyy jotain pieniä aiempia merkintöjä, mutta tilanne on tästä parantunut.

Yrityslainaa nopeasti: kuvituskuva

Vakuudet

Reaalivakuuksien antaminen on monelle yrittäjälle vaikeaa tai jopa mahdotonta, jonka vuoksi yhteistyökumppanimme eivät vaadi reaalivakuuksia lainoja varten. Lainaa varten riittää henkilötakaus 1-2 henkilöltä. Tämä on merkittävä parannus aiemmin kankeille rahamarkkinoille, kun yhä useamman toimijan on mahdollista saada yrityslainaa.

Suomalainen kaupparekisterimerkintä

Lainaa hakevan yrityksen on löydyttävä kaupparekisteristä ja sen on oltava suomalainen. Tämä koskee näin ollen erityisesti uusia yrityksiä: yrityksen on oltava jo perustettu, ennen kuin lainaa on mahdollista hakea.

Taloudellinen tilanne

Yrityksen taloudellisella tilanteella on vaikutusta ensinnäkin myönteisen lainapäätöksen saamiseen ja toisekseen lainan hintaan. Mitä heikompi tilanne yrityksellä on, sitä enemmän rahoittajalla on riskiä, jonka vuoksi myös lainan hinta on korkeampi – jos lainaa ylipäätään voidaan myöntää. Taloudellista tilannetta arvioidessa katsotaan useimmiten ensinnäkin yrityksen liikevaihtoa ja toisekseen kannattavuuteen, maksuvalmiuteen ja omavaraisuuteen liittyviä tunnuslukuja.