Lainaa uudelle yritykselle

Ulkopuolisen rahoituksen tarve on usein suurimmillaan uusilla yrityksillä, jotka vasta aloittelevat liiketoimintaansa. Moni aloitteleva yrittäjä tarvitsee juokseviin kuluihin lisää käyttöpääomaa. Alkutaipaleellaan oleva yritys voi tarvita yrityslainaa esimerkiksi laiteinvestointeihin, varaston kasvattamiseen tai markkinointiin. Työntekijän palkkaaminen on myös osalle yrityksistä ajankohtaista heti alusta lähtien. Noin puolet uusista yrityksistä lopettaa toimintansa kolmen ensimmäisen vuoden sisällä juuri pääoman puutteesta johtuen. Tämän välttääkseen uudella yrityksellä on tärkeää olla rahoituskuviot kunnossa.

Monet rahoituslaitokset tarjoavat reaalivakuudettomia lainoja, jotka sopivat oivallisesti juuri uusille yrityksille. Uuden yrityksen on hankalaa osoittaa toimintansa kannattavuutta, koska todisteita tuottavuudesta ei vielä alkuvaiheessa ole. Tästä syystä uudella yrityksellä onkin ehdottoman tärkeää olla hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma. Uusien yritysten kohdalla rahoituslaitokset arvostavat riskianalyysia tehdessään hyvän liiketoimintasuunnitelman lisäksi yrittäjän osaamista ja aiempaa kokemusta alalla.

Uudelle yritykselle saattaa olla haastavaa saada perinteistä pankkilainaa, sillä pankeilla on rahoituslaitoksia tiukemmat kriteerit lainojen myöntämiselle, kuten aiemmassa osiossa kerroimme. Riittävillä vakuuksilla tämä kuitenkin onnistuu, joten pankki on myös uudelle yritykselle soveltuva rahoituskanava.

Yritys tulee rekisteröidä kaupparekisteriin ennen yrityslainan hakemista
Rahoittaja ottaa suuremman riskin myöntäessään lainan uudelle yritykselle verrattuna pidempään toimineeseen yritykseen. Tästä syystä uudelta yritykseltä peritään hiukan korkeammat lainakulut.