yksittäinen yrityslaina

Kertalyhenteinen yrityslaina tai niin sanottu bullet-laina on sopivampi ratkaisu silloin, kun rahoitustarpeesi on lyhytaikainen. Aluksi maksat lainasta kuukausittain vain korkoa. Viimeisessä sovitussa maksuerässä maksat koko lainapääoman kerralla pois. Rahoitusratkaisuna kertalyhenteinen laina on hyvä silloin, kun lainan poismaksuun tarvittava saatava siirtyy yrityksellesi määrättynä aikana varmasti ja myös rahoittaja voi luottaa tähän.

Jos yrityslainan vakuutena on reaaliomaisuutta, se vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin. Vakuudelliseen yrityslainaan saat alhaisemman koron ja pidemmän laina-ajan.

Jos toiveenasi on vakuudeton yrityslaina esimerkiksi siksi, että haluat jättää reaaliomaisuuden vakuudeksi tulevaisuutta tai muuta rahoitusmuotoa varten tai siksi, että reaaliomaisuutta ei ole mahdollisuutta laittaa vakuudeksi, sinun kannattaa varautua hiukan korkeampiin lainakustannuksiin.

Monipuolistuneilta rahoitusmarkkinoilta saat nykyään kuitenkin todennäköisesti maltillisen ja järkevän korkotason yrityslainaa ilman vakuuksia.