Hybridilaina osana rahoituspakettia

Hybridilaina on laina, joka on oman pääomanehtoista rahoitusta. Siten lainan asema konkurssitilanteessa on muita velkojia huonompi. Lähtökohtaisesti lainassa ei ole eräpäivää lainkaan, mutta hinnoittelulla voidaan rakentaa malli, jossa lainan korko nousee suhteessa aikaan.
Riskisten elementtien (huono etusija ja epävarma takaisinmaksuaika) takia hybridilainan korko on huomattavasti seniorilainoja korkeampi. Toisaalta seniorirahoittajille hybridilaina on useimmiten tervetullut lisä rahoituspakettiin, kunhan korkokustannus kohtuullinen.

Milloin kannattaa käyttää hybridilainaa?

Osana rahoituspakettia mahdollistamaan seniorirahoittajien mukaansaamisen.

Hybridilainan hyödyt?

Vaikka itse seniorilaina voi olla kovakorkoista, niin se kuitenkin mahdollistaa muiden rahoittajien mukanaolon ja siten koko rahoituspaketin kokonaiskorko voi olla asiallinen.

Hybridilainaa voidaan käyttää rahoitusmuotona muun muassa yrityskaupan rahoituksessa ja oman pääoman ehtoisessa rahoituksessa.
Jätä yhteydenottopyyntö