Yrittäjälaina – yksityishenkilölle yritystoimintaa varten

Mietitkö miten yrittäjälaina eroaa yrityslainasta?

Yrittäjälaina on laina, jonka yrittäjä ottaa yksityishenkilönä yritystoimintaa varten. Useimmiten laina sijoitetaan yhtiön osakepääomaan tai se lainataan yhtiölle omanpääomanehtoisena.

Tämä määritelmä itsessään ei ehkä vielä auta sinua päättämään, kumpi lainamuoto olisi sopiva juuri sinun yrityksellesi. Lue siis eteenpäin ja saat hyödyllisiä vastauksia.

Yrittäjälainan merkittävin hyöty syntyy siitä, että laina sijoitetaan yhtiön osakepääomaan tai lainataan yhtiölle omanpääomanehtoisena. Tällöin muut rahoittajat on helpompi saada mukaan rahoittamaan yritystä.

Hintatietoinen yrittäjä voi haluta yrittäjälainan myös sen takia, että sen voi saada edullisemmin kuin perinteisen yrityslainan.

Yleisin syy yrittäjälainalle lienee kuitenkin se, että yritys ei ole rahoituskelpoinen. Silloin yrittäjällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin lainata raha itse ja sijoittaa se yhtiöön. Siinä tapauksessa yrittäjän on hyvä pohtia, onko yritys rahoituskelpoinen ja kannattaako riski ottaa.

Ja aivan kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi.

Sitäkin pitää nimittäin pohtia, että yrittäjän yritykselle antamasta lainasta yritys voi maksaa käypää korkoa. Omanpääomanehtoisena lainan korko voi olla korkeampi kuin muiden rahoittajien vaatima korko. Toisaalta seniorirahoittajat saattavat asettaa ehtoja koronmaksulle. Ja verottaja voi kiinnostua, jos yrittäjä veloittaa yhtiöltä liian korkeaa korkoa.

Jos ehdit jo tuskastua, niin onneksi Suomen Rahoitusneuvoja Oy:n kokeneet rahoituskonsultit voivat auttaa sinua kokonaisvaltaisessa rahoitussuunnittelussa.

Meiltä saat asiantuntevaa apua asian pohtimiseen monelta kantilta ja varmistat, että saat parhaan kokonaisratkaisun juuri sinun yrityksellesi. Monesta tekijästä riippuen yrittäjälaina voi olla osa tätä kokonaisuutta.