Lainaa ilman vakuuksia – Parhaat vaihtoehdot

Tänä päivänä vakuudetonta lainaa on todella helppo ja nopea saada netin välityksellä, mutta mitä vakuudeton laina oikeastaan tarkoittaa?

Lyhykäisyydessään vakuudeton laina tarkoittaa sitä että se myönnetään sinulle nimensä mukaisesti ilman mitään vakuuksia. Sinun ei siis tarvitse vakuuttaa lainaasi esim. millään irtaimella omaisuudella tai hommata itsellesi takaajia lainalle asuntolainan tapaan.

Vakuudeton laina on lähes aina kalliimpi vaihtoehto kuin vakuudellinen laina. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että vakuudettomia lainoja myöntävien pankkien luottotappioriski on huomattavasti suurempi kuin vakuudellisissa lainoissa. Tästä syystä pankkien on pakko periä vakuudettomista lainoista suurempaa korkoa.

Vaihtoehtoja hakea lainaa tilille löytyy tänä päivänä todella paljon. Vaihtoehtoina on niin pikaluottoja, joustoluottoja kuin kulutusluottojakin. Tästä syystä lainat kannattaa kilpailuttaa aina ennen lopullisen lainapäätöksen tekemistä. Erityisen tärkeää tämä on suuremmissa lainasummissa, sillä korot ja kulut eroavat eri lainapalveluiden osalta merkittävästi.