yksityinen laina

Yksityislaina on henkilökohtaiseen kulutukseen tarkoitettu laina, jota voi hakea useassa koossa, eripituisilla maksuajoilla. Yksityislaina terminä on yleisnimitys kaikille tavallisille lainoille ja luotoille, jotka ovat tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.

Voit hakea yksityislainoja helposti netissä olevista rahoituslaitoksista ja pankeista, mutta myös kivijalkapankeista. Yksityislainaa voi hakea parhaimmillaan muutamassa minuutissa käyttäen esimerkiksi lainavertailuun tarkoitettuja palveluita. Päätöksen yksityislainan saamisesta voi saada muutamassa minuutissa ja rahat voidaan maksaa hakijan tilille jopa samana päivänä.

Yksityislaina on useimpien täysi-ikäisten suomalaisten haettavissa, kunhan tietyt edellytykset täyttyvät. Normaaleihin edyllytyksiin kuuluu hakijan hyvin hoidetun talouden lisäksi virheettömät luottotiedot, säännölliset tulot ja suomalainen pankkitili. Tulojenlähde voi olla esimerkiksi palkkatyö, yrittäjyys tai eläke. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Yksityislainaa voi hakea yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijaa kannattaa aina käyttää, kun mahdollista. Voit hakea lainaa yhdessä esimerkiksi puolisosi kanssa. Kun haette lainaa yhdessä, voitte saada enemmän lainatarjouksia ja pienemmän koron.

Yksityislainojen edellytykset

Hakija vähintään 18-vuotias
Suomen kansalainen
Suomalainen pankkitili
Vakituiset ansio- tai eläketulot
Virheettömät luottotiedot