Hae lainaa eri elämäntilanteisiin

Lainaa on hakenut meistä lähes jokainen. Jollekin tarve lainalle saattaa tulla jo hyvin varhain, esimerkiksi opiskelujen aikana kun on aika alkaa rakentaa omaa elämää, eikä pesämunaa löydy erilaisiin hankintoihin omasta takaa. Monet hakevat itselleen opintolainaa, joka on tavanomaisin ratkaisu rahantarpeeseen. Toki lainaa voi hakea opiskelujen aikana myös muihin tarkoituksiin ja moni tekeekin niin erinäisistä syistä.

Kolmas varsin tyypillinen laina on kulutusluotto, jota haetaan useimmiten erilaisiin elämän hankintoihin, niin pieniin kuin suuriinkin, joihin tarvitsee enemmän rahaa kuin mitä oma taloudellinen tilanne antaa sillä hetkellä kerralla myöten. Voi esimerkiksi olla, että vastaan tulee yllättävä meno, johon rahaa tarvitsee. Saattaa olla, että kotona hajoaa yhtäkkiä jo monta vuotta uskollisesti palvellut pesukone, jolle tarvitaan hyvin nopeasti uutta korvaavaa laitetta tilalle. Usean sadan euron hankinta voi olla hyvin tukala paikka monelle, mutta juuri tällaisia tilanteita varten voi ja kannattaakin hakea lainaa. Kulutusluottoa voi hakea nopealla aikataululla monenlaisiin muihinkin menoihin, eikä kyseessä välttämättä tarvitse edes olla akuutti tilanne. Jotkut hakevat lainaa myös esimerkiksi auton hankkimista varten tai vaikkapa matkaa varten.

Lainaa haetaan hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, eikä ole vain yhtä tyypillistä ihmistä, joka lainaa hakisi. Laina on hyvin yleinen tapa saada rahoitusta omille menoilleen. Oli sitten työelämässä tai ei, on aivan luonnollista, etteivät omat säästöt ja varat riitä suureen hankintaan yhdellä kertaa. Juuri siksi lainoja otetaankin.