Hae laina uuteen tai käytettyyn autoon

Autolaina kannattaa aina vertailla, sillä nykyään lähes puolet ostetuista autoista ostetaan rahoituksella. Tämä johtuu pääsääntöisesti siitä, että suurimmalla osalla ihmisistä ei ole sukan varressa useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja ylimääräistä rahaa autokauppaa varten. Erilaiset osamaksu- ja rahoitussopimukset voivat olla mutkikkaita ja kalliita rahoitusratkaisuja, mikäli niiden todelliseen sisältöön ei kiinnitä tarpeeksi huomiota. Lähes tulkoon kaikki autoliikkeet tarjoavatkin nykyään jonkinlaista osamaksu- tai rahoitussopimusta autokaupan helpottamiseksi.

Lähes jokaisen autoliikkeen verkkosivuilta löytyy myös autolaina- tai autorahoituslaskuri, jonka avulla kuluttajat voivat laskea suuntaa antavasti autolainan kuukausierän suuruutta. Ongelmallisiksi nämä autolainalaskurit tekee se fakta, että autoliike on tehnyt sopimuksen vain yhden ainoan rahoituskumppanin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuluttaja saa tarjouksen vain kyseessä olevan autokaupan rahoituskumppanilta, ilman kilpailutusta ja muiden mahdollisten lainavaihtoehtojen vertailun mahdollisuutta.

Ennen autokauppojen lukkoon lyömistä kannattaakin vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainoja huolella, sillä autokauppojen autolainalaskurit eivät kerro sinulle koko totuutta autolainan saannin mahdollisuuksista. Jo muutaman kymmenen euron kuukausittainen säästö tekee ison summan luoton kokonaiskustannuksissa vuosien aikana. Autoluottojen keskimääräinen kesto on Suomessa kolmesta viiteen vuoteen.

Lähetettyäsi hakemuksen palvelussamme mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset lähettävät sinulla lainatarjoukset hakemallesi lainasummalle. Lainahakemuksen lähettäminen ei sido sinua ottamaan lainaa, eli voit siis halutessasi vain vertailla sinulle myönettyjen rahoitustarjousten korkoja.

Tee kilpailutus jo tänään ja varmista edullinen rahoitus autoon jo vaikka samalle päivälle!